Banner powerkiten

Powerkiten

Wat is powerkiten?
Powerkiten is het vliegeren van nu. Bij het powerkiten kunt u zelf een reusachtige vlieger besturen. Deze sport wordt niet voor niets vliegeren voor volwassenen genoemd. De krachten op de powerkite zijn zo groot dat het een surfer, buggy of persoon kan voorttrekken. Palmbeach Events kiest bij hun workshops voor het voortrekken van een persoon omdat dit voor beginners het leukste is. Onderschat de krachten van de wind niet!

Hoe moeilijk is powerkiten?

Dankzij onze ervaren instructeurs kan iedereen beginnen met powerkiten. Het kan dan ook beschouwd worden als een sport waarbij de basics gemakkelijk en snel onder de knie te krijgen zijn. Hoe goed u de powerkites onder controle houdt hangt natuurlijk af van uw coördinatievermogen en kracht!

kite-powerkiten

                                                            Verschillende powerkites?

powerkiting
De twee belangrijkste soorten van powerkites zijn; de foilkite en de leading edge inflatable kite (LEI-kite). Daarnaast zijn er ook de rigid-framed powerkites en soft single skin kites. De maat van een powerkite ligt tussen de 0,6m² en 19m², afhankelijk van het merk en soort. De meest gangbare maat bij foilkites zijn 2,5m² en 5m², bij de inflatables is dit 9m² en 11m².

Ideaal weer om te powerkiten

Om goed te kunnen powerkiten moet men niet alleen over het geschikte materiaal beschikken. Ook is er wind nodig, tussenwindkracht 2 en 6. In Nederland is dat ongeveer 95% van het jaar het geval. Een workshop powerkiten gaat daarom bijna altijd door. Als het toch windstil is of als het te hard stormt, hebben wij altijd nog alternatieven zoals surfboarden, longboarden en skimboarden die we kunnen aanbieden.

powerkite

Sportief, Professioneel en op het Strand!

Stel uw eigen bedrijfsuitje, vrijgezellenuitje of groepsuitje samen voor groepen 1000 personen.