Geschiedenis van het skimboarden

Skimboarden is ergens in de jaren 1920 ontstaan in Zuid Californië, Laguna beach. Strandwachten maakten van stukken hout een board en gebruikten deze om zich zo snel mogelijk over ondiep water te verplaatsen.

Skimboarden in de jaren 60

In de jaren 60 groeide de populariteit van deze sport. Er werden meer trucjes uitgevonden en de skimboards werden korter en breder. Ook ontwikkelde het skimboarden zich van het strand naar de golven: het "waveskimboarden" was ontstaan.

Skimboarden in de jaren 70

In de jaren 70 verspreidde het skimboarden zich ook buiten Californië dankzij het bedrijf "Victoria Skimboards". De oprichters Tex Haines en Peter Prietto worden gezien als de pioniers van het skimboarden.

Skimboarden in de jaren 80

Hoewel in het begin van de jaren 80 de populariteit verder toe nam daalde de populariteit weer aan het eind van de jaren 80 en het begin van de jaren 90.

Skimboarden in de jaren 90

Vanaf midden jaren 90 wonnen de niet-doorsnee sporten aan populariteit en zo ook het skimboarden. Ook het "Skim magazine" versterkte de populariteit verder.

Met de komst van internet en andere technologieën is skimboarden zelfs op weg om zelf een doorsnee sport te worden.

Skimboarden anno nu:

Op dit moment is het skimboarden één van de meest hightech watersporten. De professionele skimboards zijn gemaakt met een techniek die zijn oorsprong kent uit de ruimtevaart. Hierdoor zijn de foam skimboards heel licht en sterk. Bovendien hebben skimboards een uitstekend drijfvermogen. De skimboards van de gemiddelde recreant zijn technologisch veel meer geavanceerd dan die van een gemiddelde surfplank.

De meeste skimboarders vindt men aan de stranden van Laguna Beach, Californië. Het is dan ook geen verrassing dat de beste skimboarders uit deze regio komen.

Sportief, Professioneel en op het Strand!

Stel uw eigen bedrijfsuitje, vrijgezellenuitje of groepsuitje samen voor groepen 1000 personen.